A közel ötszáz diákot tanító Mashimoni Squatters’ School Kiberában, Afrika legnagyobb nyomornegyedében található, nem messze a Szeretetszolgálat által 2012-ben épített Jollyland szanitációs központtól. Az iskola számtalan problémával küzd, ugyanis a többnyire alkalmi munkából élő szülők sokszor nem tudnak  tandíjat fizetni, így a tanárok nem kapnak rendszeres fizetést, nincsenek rendes tankönyvek, nem biztosított az elégséges iskolai étkeztetés és tiszta víz sincs az iskola területén.

A helyzet javítása érdekében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy komplex fejlesztési programot kezdeményezett az iskolával való szoros együttműködésben, amelynek keretében kutat fúrnak az iskola területén, amelynek vizét egyrészt a szervezet által felújítandó és kibővített kapacitású mellékhelyiségekben fogják hasznosítani, másrészt épül egy vizes kioszk, ahol az intézmény tudja értékesíteni a kút vizét a lakosság számára. Ebből pedig stabil bevételt remélnek, amiből hosszú távon orvosolhatóvá válnak a mostani problémák. A vizet továbbá légvezetéken keresztül juttatják el a légvonalban néhány száz méterre található Jollyland szanitációs központba, melynek föld alatti vízvezetéke egy közútépítés során át lett vágva, így normális működése jelenleg nem biztosított. Az iskola tanulói, tanárai, valamint az infrastruktúra megfelelő védelme érdekében a kerítést is újjáépítik:   a mostani bádoglemezek helyett kőfallal veszik körbe az iskolát.

Az építkezések a közelmúltban kezdődtek meg az érintettek bevonásával:  az új kerítés kivitelezésében az iskola vezetése és a szülői munkaközösség is aktívan kiveszi a részét.