A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik higiénés központja a kenyai Mombasa városának nyomortelepén

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik higiénés központja a kenyai Mombasa városának nyomortelepén

A nemzetközi fejlesztési segélyezés alatt azokat az együttműködési kapcsolatokat értjük, amelyek során, jellemzően hivatalos állami felek, máskor nem kormányzati (hitalapú vagy civil) szervezetek, mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, szakmai, technológiai, infrastrukturális segítséget, kapacitásbeli támogatást nyújtanak egy másik országnak, civil vagy egyházi szereplőnek. Ilyen együttműködések általában az ember vagy természet okozta katasztrófa után történnek, úgynevezett újjáépítési, konszolidáló-szilárdító fejlesztési segélyek formájában. Ez történhet adomány vagy hitel formájában, projektek, programok megvalósítása által, esetleg természetben.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára kiemelten fontos terület a fejlesztési segélyezés, és az elmúlt tizenöt évben jelentős szakmai változások is történtek e téren: bővült a szakértő munkatársi kör, növekedett a partnerhálózat, erősödött a földrajzi működésterület.

Legfontosabb ilyen típusú vállalkozásaink közül kiemelendő a 2004-es indonéziai Szumátra északnyugati partjainak közelében történt cunamit követő óvodaépítési programunk Srí Lanka szigetén, a kenyai Nairobi és Mombasa nyomortelepein végzett higiénés és tiszta vizet biztosító kezdeményezésünk, és a szíriai Aleppó háború sújtotta keleti városrészén épített kórházunk.

Fejlesztő programjainkkal az elmúlt 15-20 évben folyamatos, megszakítás nélküli az aktív, közreműködő jelenlétünk a szubszaharai Afrikában és a Közel-Keleten. Dolgozunk kenyai, tanzániai, ugandai nyomortelepeken, a szíriai háborút követő helyreállításban, Libanonban és Jordániában egyaránt.

Kapcsolódó projektek