HÁTTÉR

Az Észak-Amerikában élő magyarok a 18. századtól (Haraszthy Ágostontól, a kaliforniai szőlőtermesztés és borászat megalapítójától) kezdve fontos részét képezik a Egyesült Államok mindennapjainak, fejlődésének. A magyar szabadságharcot követő emigráció majd az 1956-os magyarság szervesült az amerikai életbe, többen fontos hozzájárulói, alakítói lettek az ,,amerikai álomnak.”

Az amerikai magyar diaszpóra új otthonra talált itt. Magyar gyökereik, hagyományuk ápolása mellett aktív szereplői közösségeiknek Washingtontól Los Angelesig. A minnesotai magyarok e gazdag történet különösen vitális tagjai. Az általuk alapított non-profit szervezet küldetése egy újszerű párbeszéd és együttműködés megteremtése az amerikai-magyar kulturális és üzleti kapcsolatok előmozdítása terén, amely törekvés a határon túli magyarság érdekeire is kiterjed.

A kulturális és szakmai programok támogatása mellett a humanitárius kezdeményezéseket is fontosnak tartják. Ennek részeként 2016 óta a szervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat weCARE elnevezésű orvosi eszközprogramja, együttműködése is.