Mashimoni Squatters’ School komplex rehabilitációs programja

HÁTTÉR

Afrika legnagyobb nyomornegyede Kenya fővárosában, Nairobiban található Kibera. A helyet embertelen életkörülmények és rendkívül rossz közhigiéniás viszonyok jellemezik. A helyzet javítása érdekében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2011-ben egy WC-ket, zuhanyzókat és tiszta víz vételét biztosító szanitációs központot (Joyland) épített, melynek működése mára veszélybe került, ugyanis vízvezetéke át lett vágva. A megoldást egy fúrt kút jelentené.

Erre alkalmas hely a szanitációs központtól 500 méterre lévő Mashimoni Squatters’ Iskola területe, amelyet 1993-ban alapított a helyi közösség, ugyanis az itteni gyerekek számára nem volt megfelelő oktatási lehetőség. A közel 500 diák oktatását végző általános iskola és gimnázium maga is számos problémával küzd: mivel a város legszegényebb családjai taníttatják itt gyermekeiket, tandíjakból származó bevétele esetleges. Az iskola területén nincs vezetékes ivóvíz, és a rendelkezésre álló WC-k sem kapacitás sem minőség tekintetében nem nyújtanak megfelelő, higiénikus viszonyokat az ott tanuló gyermekek és az iskolában dolgozó felnőttek számára sem.

PROGRAMADATOK

IDŐTARTAM

2022-2023

TÁMOGATÓK

Hungary Helps Ügynökség

PARTNEREK

Natural Capital Trust

KÖLTSÉGVETÉS

80 000 000 Ft

CÉLJAINK

A komplex fejlesztési program megvalósításával célunk, hogy a Mashimoni iskola számára megfelelő higiéniai feltételeket teremtve olyan minőségi oktatási környezetet hozzunk létre, mely lehetőséget ad a helyi tanulók számára a nyomornegyedből való kitörésre. Másrészt a szanitációs központ vízellátásának biztosítása révén javítani szándékozunk a közhigiéniai, közegészségügyi viszonyokat, miközben bevétel keletkezik a helyi közösség számára. Összességében Kibera nyomornegyed lakóinak életkörülményeit igyekszünk fejleszteni.

HOGYAN SEGÍTÜNK

A projekt keretében az iskola területén egy kutat fúrunk, aminek vize egyrészt az iskola szükségleteit fogja fedezni, másrészt a közeli Joyland szanitációs központ területére vezetéken szállítunk belőle, ami a központ rendes működését fogja biztosítani.

Harmadrészt, az iskola számára épített vizes kioszkból megvalósulhat annak egy részének értékesítése, így bevételt generálva az anyagi nehézségekkel küzdő oktatási intézmény számára.

Az iskola területén továbbá felújítjuk és bővítjük a WC-ket, mosdókat, hogy azok mind mennyiségben, mind minőségben megfelelő szinten tudják kielégíteni az iskola tanulóinak szükségleteit.

A fejlesztés fontos elemeként az iskola kerítése is újjáépül, biztonságos helyet teremtve a többszáz itt tanuló gyereknek.

Összességében a projekttel egyrészt a Mashimoni iskola számára megfelelő higiéniai feltételeket teremtve olyan minőségi oktatási környezetet hozunk létre, mely lehetőséget ad a helyi tanulók számára a nyomornegyedből való kitörésre. Másrészt a szanitációs központ vízellátásának biztosítása révén javítja a közhigiéniai, közegészségügyi viszonyokat, miközben bevételt generál a helyi közösség számára. Mindez komplex módon javítja az itteniek életszínvonalát.

GALÉRIA

A program képekben

© 2024 Minden jog fenntartva! Magyar Máltai Szeretetszolgálat Az Év Honlapja Minőségi Díj 2021Az oldalt pro bono készítetteAz honlapon közölt tartalmak, képi és írásos elemek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és azok készítőinek szellemi termékei és tulajdonát képezik. Átvetelük, újra közlésük, további felhasználásuk egyéb célokra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzetes engedélye, hozzájárulása nélkül etikátlan és nem megengedett. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló törvényben foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül. A 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat külföldről támogatott szervezetnek minősül.