• CÍMKE

  • Összes törlése

Közösségi tervezés workshop a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatok csapatával

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat október közepén két, Afrikában tevékenykedő magyar civilszervezet számára tartott képzést, amelynek során a közösségi tervezéssel kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg.

Higiénés képzés a kenyai Mashimoni iskola diákjainak

Megkezdődtek a higiéniával kapcsolatos képzések a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által támogatott Mashimoni általános iskola és gimnáziumban, Kenyában.

Kétnapos találkozó és továbbképzés a kenyai repatriáltaknak

2021-ben indult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagyszabású kenyai repatriációs programja, amely Afrika legnagyobb nyomornegyedéből, Kiberából ötven családot segített a vidéki otthonaikba való visszatérésben és ott a tartós megtelepedésben. Az első...

Tudományos nemzetközi konferencián a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vett a Nemzetközi Földrajzi Unió – International Geographical Union (IGU) – budapesti konferenciáján, ahol a Kenyában végzett nemzetközi fejlesztési munkájának tapasztalatairól számolt be. 

Célegyenesben a Máltai Szeretetszolgálat vízügyi és higiénés iskolai projektje Kenyában

Az építési munkálatok befejeztével kezdődhetnek a higiénés képzések a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vízügyi és szanitációs projektjében, amelyet az Afrika legnagyobb nyomornegyedében található Mashimoni iskolában indítottunk útjára.

A víz és higiéné hatásáról a nemzetközi Afrika napon

Május 25-én a nemzetközi Afrika nap alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a víz és higiéné fontosságáról értekezett a Szívemben Született Afrika Egyesület szakmai rendezvényén.  

Alátámasztják-e a tudományos tények az Újszövetség állításait?

Dave Armstrong katolikus író több évtizede kutatja a Biblia Krisztus korához kötődő állításait a tudomány módszereivel. 15 pontba szedte össze az Újtestamentum azon kijelentéseit, amelyekre régészeti bizonyítékokat találtak a közelmúltban. Az...

Kihívások a COVID után: Afrika a nemzetközi segélyezés célkeresztjében – Tudományos konferencia a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatásával

A nemzetközi segélyezésről szóló online szekcióval vett részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a pécsi Afrika Kutatóközpont által rendezett nemzetközi afrikanista konferencián április 28-án.   

Újabb tudományos publikáció a Máltai Szeretetszolgálat kenyai kutatásáról

Újabb tudományos publikáció jelent meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által vezetett kenyai kutatás eredményeiről a Social Sciences nevű angol nyelvű svájci szakfolyóiratban.