• CÍMKE

  • Összes törlése

A víz és higiéné hatásáról a nemzetközi Afrika napon

Május 25-én a nemzetközi Afrika nap alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a víz és higiéné fontosságáról értekezett a Szívemben Született Afrika Egyesület szakmai rendezvényén.  

Alátámasztják-e a tudományos tények az Újszövetség állításait?

Dave Armstrong katolikus író több évtizede kutatja a Biblia Krisztus korához kötődő állításait a tudomány módszereivel. 15 pontba szedte össze az Újtestamentum azon kijelentéseit, amelyekre régészeti bizonyítékokat találtak a közelmúltban. Az...

Kihívások a COVID után: Afrika a nemzetközi segélyezés célkeresztjében – Tudományos konferencia a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatásával

A nemzetközi segélyezésről szóló online szekcióval vett részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a pécsi Afrika Kutatóközpont által rendezett nemzetközi afrikanista konferencián április 28-án.   

Újabb tudományos publikáció a Máltai Szeretetszolgálat kenyai kutatásáról

Újabb tudományos publikáció jelent meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által vezetett kenyai kutatás eredményeiről a Social Sciences nevű angol nyelvű svájci szakfolyóiratban.

Nemzetközi segélyezésről is szól a PTE Afrika Kutatóközpontjának Afrika konferenciája

Április 27-28-án rendezi meg következő nemzetközi afrikanista konferenciáját a pécsi Afrika Kutatóközpont, amelyen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy nemzetközi segélyezésről szóló online szekcióval vesz részt.  

Ötven kenyai család életét változtatta meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programja

2021-ben ötven családot érintő repatriációs programot indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kenyában, amely abban segít, hogy a támogatottak a fővárosi nyomornegyedből vidéki otthonukba  települhessenek vissza. Mára az összes család visszaköltözött...

Nagy erőkkel zajlik a munka a kiberai Mashimoni iskolában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat komplex higiénés és vízügyi fejlesztést valósít meg a Nairobi legnagyobb nyomornegyedében található Mashimoni általános iskola és gimnáziumban. Az építkezés nagy erőkkel zajlik az érintettek aktív részvételével.

Pápai kitüntetést kapott a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi vezetője

Az Apostoli Szentszék legrégebbi, világi személyeknek adható kitüntetését adományozta Ferenc pápa Solymári Dánielnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőjének.  

Kenyai kitüntetéssel díjazták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat repatriációs programját

WIRE Legends and Leaders díjat kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kenyai repatriációs programjának megvalósításáért dr. Janet Mangera, a szervezet helyi szakmai partnere.