Kedves Honlaplátogató!

Mi, magyarok kis nemzet fiai vagyunk. A távoli kelet mitikus világából jöttünk, és a keresztény nyugaton találtunk otthont és hazát. Oly sok megpróbáltatás után, a XX. század utolsó évtizedében, a keresztény hagyomány talaján, a keresztény értékek világában született újjá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Az isteni Gondviselés bizalmából nyomban történelmi feladatokat kaptunk: befogadtuk a keletnémet menekülteket, támogattuk a diktatúra ellen fellázadt Románia népeit, vállaltuk a jugoszláviai háború poklát, mentettük a sebesülteket, s a kiszolgáltatott civileket.

Magyarországon és a Kárpát-medencében megtaláltuk a helyünket a legkisebbek mellett!

Bár kis nemzet vagyunk, de nagy elszánással, nagy lelki erővel veszünk részt a nagy Máltai-család nemzetközi segélyprogramjaiban – nemzetünk felkérésére, népünk támogatásával, egyetértésével – a Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában, a szegénységgel, betegséggel, természeti katasztrófákkal viaskodó embertestvéreink megsegítésében.

Mindehhez Isten segítségét kérjük, bátorít szent Rendalapítónk, Boldog Gellért testvér példája, és biztos oltalmat lelünk a Filermói Boldogasszony palástja alatt.