Lélegeztetőgépek a Betlehemi Máltai Szent Család Kórház számára

HÁTTÉR

Palesztina ciszjordán területén található betlehemi Máltai Szent Család Kórházat 1882-ben alapították, melynek felújítását és működtetését 1989-ben bízták a Szuverén Máltai Lovagrendre, ami egy évvel később egy 28 ágyas szülészetként nyitotta újra kapuit. A kórházat a Máltai Lovagrend, valamint annak Francia Szövetsége üzemelteti, és a környező települések lakóit látja el magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásokkal, melyek közül a szülészet emelkedik ki. 1990 óta több, mint 88 000 újszülött látta meg a napvilágot a létesítményben. A térségben ez az egyetlen kórház, ami kellőképpen felszerelt ahhoz, hogy a koraszülöttek világrahozatalát és gondozását megfelelően el tudja látni. A kórház a helyben nyújtott egészségügyi szolgáltatások mellett mobil oktatási és szűrőprogramokat is biztosít Ciszjordánia vidéki térségeiben élők számár.

PROGRAMADATOK

IDŐTARTAM

2021 – 2022

TÁMOGATÓK

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyar Máltai Szeretetszolgálat

PARTNEREK

Betlehemi Szent Család Kórház

KÖLTSÉGVETÉS

15 000 000 Ft

CÉLJAINK

A COVID-19 járvány óriási kihívás elé állította a világ egészségügyi intézményeit. Nem csak a terhelés fokozódott, de a hangsúlyok is változtak: sok helyen a szakrendelést a COVID-betegek ellátására állították át. Ráadásul a feszült politikai helyzet miatti gazdasági hanyatlás a kórház szolgáltatásai iránti igényt amúgy is fokozta a térségben, amit a pandémia tovább súlyosbított. Célunk, hogy segítsünk helytállni a Szent Család Kórháznak ezekben a nehéz időkben, hogy hivatásának eleget téve minél több ember életét menthesse meg, minél több ember egészségét állíthassa helyre.

HOGYAN SEGÍTÜNK

Annak érdekében, hogy a betlehemi Máltai Szent Család kórház szembe tudjon szállni a COVID-19 járvánnyal, megfelelőképpen el tudja látni a régió lakosait, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két lélegeztetőgépeket küldött az egészségügyi intézmény intenzív osztálya számára. Az egyik lélegeztetőgép felnőttek, a másik pedig gyermekek ellátására alkalmas.

GALÉRIA

A program képekben

© 2023 Minden jog fenntartva! Magyar Máltai Szeretetszolgálat Az Év Honlapja Minőségi Díj 2021Az oldalt pro bono készítetteAz honlapon közölt tartalmak, képi és írásos elemek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és azok készítőinek szellemi termékei és tulajdonát képezik. Átvetelük, újra közlésük, további felhasználásuk egyéb célokra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzetes engedélye, hozzájárulása nélkül etikátlan és nem megengedett. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló törvényben foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül. A 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat külföldről támogatott szervezetnek minősül.