Komplex egészségügyi projekt Észak-Jordániában

HÁTTÉR

A 2010-ben kezdődő arab tavasz a Közel-Kelet egyik legbékésebb és legbefogadóbb országára, Jordániára is jelentős hatást gyakorolt. A térség geopolitikai eseményei olyan migrációs mozgásokat eredményeztek, melyek következtében mára közel 1 millió menekült él az ország menekülttáboraiban, és azokon kívül. A menekültek többsége Szíriából érkezett.

A jordán menekülthelyzet enyhítésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat  komplex egészségügyi projektet kezdeményezett az ország északi területén. A szervezet olyan megoldásokat kínál, amely két országra is hatást gyakorol: egyrészt segít Jordánia terheit enyhíteni a menekültek terén, másrészt gondot visel Szíria állampolgárairól is.

PROGRAMADATOK

IDŐTARTAM

2021 – 2023

TÁMOGATÓK

Hungary Helps Ügynökség

PARTNEREK

Szuverén Máltai Lovagrend jordániai nagykövetsége és a Caritas Jordan

KÖLTSÉGVETÉS

177 300 000 Ft

CÉLJAINK

A komplex egészségügyi projekt alapvetően két térségre koncentrálódik: elsősorban a szír-jordán határ menti formális és nem formális menekülttáborokra, illetve Ammán és a Holt-tenger közötti térségre. Programunkban komplex egészségügyi szolgáltatásokat nyújtunk a menekültek és a helyi, jordániai rászoruló lakosság számára együttesen.

HOGYAN SEGÍTÜNK

Az egészségügyi projekt két országra is hatást gyakorol: egyrészt segít Jordánia terheit enyhíteni a menekültek terén, másrészt gondot visel Szíria állampolgárairól is.

Egymásra épülő egészségügyi projektünk három fő elemből áll:

  • Mozgó orvosi rendelővel járva segítjük a nem formális területeken élők egészségügyi ellátását (elsődleges, ún. „küszöbellátási” szint);
  • Ammanban és az ország északi területein létrehozott egészségügyi intézményünkben szakorvosi ellátást nyújtunk (másodlagos ellátási szint);
  • Ammani intézményünkben pszichoszociális és tartós egészségügyi támogatást nyújtunk, elsősorban az időseknek és a sérülékeny célcsoportoknak (tartós ellátási szint).

GALÉRIA

A program képekben

© 2024 Minden jog fenntartva! Magyar Máltai Szeretetszolgálat Az Év Honlapja Minőségi Díj 2021Az oldalt pro bono készítetteAz honlapon közölt tartalmak, képi és írásos elemek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és azok készítőinek szellemi termékei és tulajdonát képezik. Átvetelük, újra közlésük, további felhasználásuk egyéb célokra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzetes engedélye, hozzájárulása nélkül etikátlan és nem megengedett. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló törvényben foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül. A 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat külföldről támogatott szervezetnek minősül.