Orvosi és egészségügyi eszköz program

HÁTTÉR

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a minnesotai magyarok orvosi eszközprogramja, elsősorban a magyarországi és erdélyi szociális, egészségügyi intézményekben dolgozó magyar orvosok és betegek részére biztosít egészségügyi és orvosi eszközöket. A termékek összegyűjtését, átválogatását, szállításra való előkészítését és az azzal kapcsolatos logisztikai, szervezési és adminisztráció feladatokat a minnesotai magyarok közössége végzi. A Magyarországra történő szállítást követően a szétosztást, koordinációt pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai bonyolítják le az erdélyi Máltai testvérszervezetünk együttműködésével.

PROGRAMADATOK

IDŐTARTAM

2018 – 2021

TÁMOGATÓK

Minnesotai magyarok és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

PARTNEREK

Romániai Máltai Segélyszervezet

KÖLTSÉGVETÉS

15 000 000 Ft

CÉLJAINK

A projekt keretében a minnesotai magyarok által gyűjtött, felajánlott, vásárolt orvosi eszközöket és fogyóanyagokat osztjuk tovább erdélyi szociális intézményekben. A program célja, hogy ezekkel a kórházi készletekkel a határon túli szórványközösségekben élő és dolgozó orvosok, rászoruló betegek és idősek részére biztosítsunk egészségügyi és orvosi eszközöket, továbbá felhívjuk a figyelmet a fellelhető többletek okos felhasználásának és újrahasznosításának fontosságára és gazdasági hasznára.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Budapestre érkező egészségügyi és orvosi eszközök fogadását, tárolását, majd szétosztását végzi. Az eszközös végső helyre való eljuttatását az erdélyi Máltaiak bonyolítják le, akik a legjobban ismerik a szükségleteket.

HOGYAN SEGÍTÜNK

A projekt keretében 2018 óta öt darab, 20 lábas tengeri konténer érkezett Budapestre. E konténerek egészségügyi eszközöket tartalmaznak, amelyek tartalmát a Szeretetszolgálat juttattja el a rászoruló közösségekbe. A szétosztást követően az orvosi eszközök a magyar és erdélyi Szeretetszolgálatok mentőszolgálatai, illetve helyi szegény családok, idősek és hajléktalanok részére üzemeltetett egészségügyi intézmények használják.

A kiosztott eszközök jelentős részben azonban újak: a minnesotai egészségügyi intézmények túlrendelései, termékcserék, megváltozott szabályozások miatt feleslegessé vált felső kategóriás egészségügyi szakeszközök ezek, többnyire bontatlan, eredeti csomagolásban.

GALÉRIA

A program képekben

© 2024 Minden jog fenntartva! Magyar Máltai Szeretetszolgálat Az Év Honlapja Minőségi Díj 2021Az oldalt pro bono készítetteAz honlapon közölt tartalmak, képi és írásos elemek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és azok készítőinek szellemi termékei és tulajdonát képezik. Átvetelük, újra közlésük, további felhasználásuk egyéb célokra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzetes engedélye, hozzájárulása nélkül etikátlan és nem megengedett. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló törvényben foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül. A 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat külföldről támogatott szervezetnek minősül.