Menekülteket segítő program Thaiföldön

HÁTTÉR

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat thaiföldi segélyezési tevékenységét nem egyedül végzi. A Jezsuita Menekültszolgálat helyi irodájával közösen segítik az országban tartózkodó menekülteket. Számukra pszichoszociális segítséget nyújtanak, a gyermekeknek oktatási programokat biztosítanak. A thai hatóságok nem ismerik el a menekültek jogállását Thaiföldön, így azok illegális tartózkodóknak (úgynevezett túltartózkodóknak) számítanak. A hatóságokkal ezért szoros kapcsolatot ápolva, a humanitárius diplomácia eszközeivel végeznek a helyi és magyar Máltai szakemberek szociális segélymunkát.

A keresztény irgalmasság és humanitárius segélymunka ötvözeteként látogatják a börtönben, őrizetben lévő menekülteket, akiket a helyi hatóság vízum és tartózkodási engedély hiányában tart fogva. Számukra élelmiszert, családjuk küldeményeit viszik a Jezsuita Menekültszolgálat önkéntesei, a magyar Máltaiak pedig – a helyi nagykövetséggel együttműködve – diplomáciai eszközökkel, tárgyalásos megoldásokkal működnek közre a szükséges jogsegély biztosításában. Ennek a munkának az eredményeképpen számos fogvatartott érdekében működtek közre sikeresen a Szeretetszolgálat munkatársai, többeknek sikerült a szabadlábra helyezését és teljes felmentését elérni.

PROGRAMADATOK

IDŐTARTAM

2018 – 2021

TÁMOGATÓK

Adományok

PARTNEREK

A Szuverén Máltai Lovagrend thaiföldi nagykövetsége és a Jezsuita Menekültszolgálat thaiföldi irodája

KÖLTSÉGVETÉS

15 000 000 Ft

CÉLJAINK

Célunk, hogy a rendelkezésre álló eszközeinkkel hozzájáruljunk az országban és térségben várakozó menekültek, oktatásához, ellátásához és részükre jogsegélyt biztosítsunk. A humanitárius diplomácia eszközeivel képezünk hidat köztük és a kormányzati szervek között, hogy méltóbb körülményeket teremtsünk a fogvatartottak, menekültügyi őrizetben lévők számára.

HOGYAN SEGÍTÜNK

A Jezsuita Menekültszolgálat és a lovagrendünk nagykövetségének plébániai hálózatán keresztül segítjük a nagyvárosban, szórványban élő, bújkáló menekülteket. Számukra ételt, lakhatási támogatást biztosítunk, a gyermekeknek alapfokú oktatást nyújtunk. Sok a kárvallott, bántalmazott nő és gyermek, részükre pszichoszociális segítséget adunk, valamint közreműködünk védelmükben: úgynevezett védett házakat működtetünk, ahol keresztény segítők gondoskodnak ellátásukról.

E thaiföldi jelenlétünk az utóbbi évek egyik legkomplexebb menekülteket segítő munkája, amelyben minden eszközünkre és tudásunkra szükség van, hogy a térség menekültjei számára biztonságot teremtsünk.

GALÉRIA

A program képekben

© 2023 Minden jog fenntartva! Magyar Máltai Szeretetszolgálat Az Év Honlapja Minőségi Díj 2021Az oldalt pro bono készítetteAz honlapon közölt tartalmak, képi és írásos elemek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és azok készítőinek szellemi termékei és tulajdonát képezik. Átvetelük, újra közlésük, további felhasználásuk egyéb célokra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzetes engedélye, hozzájárulása nélkül etikátlan és nem megengedett. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló törvényben foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül. A 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat külföldről támogatott szervezetnek minősül.