Menekülteket és üldözött keresztényeket segítő program

HÁTTÉR

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segélyezési tevékenységét nem egyedül végzi. Nemzetközi segélyezések során egyrészt helyi partnerekkel működik együtt, hogy az ő helyismeretükre, tapasztalatukra támaszkodva az érintett közösség számára legmegfelelőbb megoldást tudjon nyújtani. Adódnak olyan helyzetek, amikor egy másik szervezet által kezdeményezett projekt megvalósításába van lehetőségünk bekapcsolódni. Erre kiváló példa a pakisztáni és magyar Fokoláre mozgalom helyi munkájához való csatlakozás, amelyben a Máltai szakemberek meglévő helyismerete a Fokoláre tagjainak erőfeszítéseivel ötvöződtek. Segítjük a városi szegénytelepeken élők mindennapjait és támogatjuk a hitük miatt üldöztetést szenvedett keresztényeket.

PROGRAMADATOK

IDŐTARTAM

2019-2021

TÁMOGATÓK

Hungary Helps Ügynökség és adományok

PARTNEREK

Pakisztáni és magyar Fokoláre mozgalom közössége

KÖLTSÉGVETÉS

15 000 000 Ft

CÉLJAINK

Pakisztánban, ahol az írástudatlanság általános jelenség (még 2015-ben is 42 százalék volt az analfabéták aránya) egy belga ferences szerzetes kezdte el látogatni harminc évvel ezelőtt a nyomorban élő családokat. Az általa megkezdett munkát folytatja az a szociális központ, amelyet a Chiara Lubich által alapított, a vallásközi párbeszédben is igen aktív lelkiségi mozgalom, a Fokoláre működtet. Az intézményben mintegy 130 kaszton kívüli, nyomorúságos körülmények között élő hindu és keresztény gyermek fejlődését, tanulását segítik, finanszírozzák a taníttatásukat. Ehhez a munkához kapcsolódott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és egészítette ki a többségi muszlim társadalom egyes körei által üldözött (kaszton kívüli) keresztény családok megsegítésével. Támogatjuk e keresztény közösségeket, taníttatjuk a gyermekeket és erősítjük a helyben maradásukat.

HOGYAN SEGÍTÜNK

A keresztény partnerszervezetek hálózatán keresztül, közösségfejlesztő program keretében segítjük a kárvallott, szegény családokat, erősítjük helyben való megmaradásukat. Oktatási program keretében fejlesztjük a gyermekek és lányok, nők képességeit, akik a kasztrendszer sajátosságai okán egyébként formális oktatásban, képzésben nem vennének részt. A legszegényebb gyerekeket tandíjjal, iskolai eszközökkel segítjük, amelyek nélkül elképzelhetetlen lenne, hogy megmaradjanak az iskolában.

Az üldözött keresztény családokat pszichoszociális munkával erősítjük, támogatjuk az országon belüli mozgásukat, lakhelyváltoztatásukat, integrációjukat.

GALÉRIA

A program képekben

© 2023 Minden jog fenntartva! Magyar Máltai Szeretetszolgálat Az Év Honlapja Minőségi Díj 2021Az oldalt pro bono készítetteAz honlapon közölt tartalmak, képi és írásos elemek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és azok készítőinek szellemi termékei és tulajdonát képezik. Átvetelük, újra közlésük, további felhasználásuk egyéb célokra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzetes engedélye, hozzájárulása nélkül etikátlan és nem megengedett. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló törvényben foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül. A 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat külföldről támogatott szervezetnek minősül.