Komplex vízügyi és szanitációs fejlesztés Bogo Bogo nyomortelepen – Mombasa

HÁTTÉR

Kenya második legnagyobb városában, Mombasában a nyomornegyedek létezése egyidős a településsel. A városi közműveket és megfelelő minőségű szolgáltatásokat nélkülöző negyedből ma kb. 50 található a városban, ahol a lakosság 65%-a kénytelen élni.

Bogo Bogo egy viszonylag fiatal informális telep, ami Mombasa Kibarani nevű városrészében található. A városrész összlakossága 23 000 fő, akik többsége nyomornegyedben él. Bogo Bogo-ban az életszínvonal nagyon alacsony, a lakosok számos kihívással néznek szembe a mindennapokban. Gazdasági szempontból Bogo Bogo nagyfokú szegénységgel és munkanélküliséggel küzd. A korlátozott munkalehetőségek és az alacsony bérek megnehezítik a lakosok számára, hogy kitörjenek a szegénység körforgásából és javítsanak gazdasági helyzetükön. Ezeken a területeken a bizonytalanság és a bűnözés az uralkodó probléma, mivel a megfelelő világítás hiánya és a túlzsúfolt életkörülmények miatt a lakosok ki vannak téve a lopásoknak és az erőszaknak. A túlzsúfolt területen lévő kunyhók nem nyújtanak megfelelő védelmet lakóik számára, ráadásul nélkülöznek mindenféle közművesítést. A nyomornegyedben az olyan alapvető szolgáltatások, mint a tiszta víz, a higiénia és az áram csak korlátozottan hozzáférhető. Ebből fakadóan rendkívül rossz a közhigiéniás helyzet, ami számottevő egészségügyi kockázatot jelent a közösség számára.

PROGRAMADATOK

IDŐTARTAM

2023-2025

TÁMOGATÓK

Hungary Helps Ügynökség

PARTNEREK

Maji Na Ufanisi, MOWASSCO – Mombasa Városi Vízművek

KÖLTSÉGVETÉS

20 000 000 Ft

CÉLJAINK

A projekt célja a vízhez való hozzáférés és higiénés helyzet – ennek révén a közegészségügyi állapotok – javítása Mombasa egyik legfiatalabb nyomornegyedében, Bogo Bogoban. A komplex projekt keretében szanitációs központot építünk, ami tiszta ivóvizet és higiénikus mellékhelyiségeket fog biztosítani közvetlenül 2600 lakos számára, ami vízhiányos időszakban akár 5500 főre is növekedhet. A komplex fejlesztés része továbbá a helyi közösség képzése a számukra bevételt generáló létesítmény működtetésével, valamint alapvető higiéniás ismeretekkel kapcsolatosan, ami a hosszú távú fenntarthatóságot, a helyi közösségben elérhető pozitív hatás maximalizálását szolgálja.

HOGYAN SEGÍTÜNK

A projekt megvalósításában helyi tapasztalatra, terepi ismeretre és egy több mint egy évtizedes szakmai kapcsolatra támaszkodhatunk. Megvalósító partnerünk ugyanis a Maji Na Ufanisi (Víz és Fejlődés), Kenya legnagyobb és egyik legrégebbi szakmai múltra visszatekintő, vízügyi és higiénés kérdésekkel foglalkozó civil szervezete, akivel 2012 óta több kenyai nyomornegyedben (Kibera – Nairobi, Bangladesh – Mombasa) található szanitációs központ építésében működtünk együtt sikeresen. A projekt keretében épülő központ pedig az első fejlesztés, ami a telepen megvalósul, így a helyi szükségletek kielégítésben kiemelt fontossággal bír.

GALÉRIA

A program képekben

© 2024 Minden jog fenntartva! Magyar Máltai Szeretetszolgálat Az Év Honlapja Minőségi Díj 2021Az oldalt pro bono készítetteAz honlapon közölt tartalmak, képi és írásos elemek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és azok készítőinek szellemi termékei és tulajdonát képezik. Átvetelük, újra közlésük, további felhasználásuk egyéb célokra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzetes engedélye, hozzájárulása nélkül etikátlan és nem megengedett. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló törvényben foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül. A 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat külföldről támogatott szervezetnek minősül.