Szanitációs központ felújítása Banglades nyomortelepen – Mombasa

HÁTTÉR

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik első kelet-afrikai fejlesztéseként 2012-2013-ban egy zuhanyzókat, WC-ket és tiszta víz vételét lehetővé tevő, úgynevezett szanitációs központot épített Mombasa legnagyobb, 30 000 főt számláló nyomornegyedében, Bangladeshben. Az informális telep nélkülözi a városi infrastruktúra és szolgáltatások – mint például a szilárdhulladék-gyűjtés, szennyvízcsatorna, vezetékes ivóvíz, közvilágítás – többségét, így a létesítmény a helyiek alapvető igényeire reagált. Ráadásul a mombasai központtal a világon elsőként vezette be az ivóvizet telepre a a magyar szervezet. Az újonnan kiépített, 15 km-es távolságból vezetett vízhálózat legálisan kapcsolódott a városi vízművek rendszerére.

A helyet egy szomszédsági szervezet kapta meg használatra, akik az üzemeltetést, karbantartást lelkiismeretesen végezték, ám egyrészt az intenzív igénybevétel miatt számottevő volt az amortizáció, másrészt a normális működés ellehetetlenült, amikor a föld alatti vízvezetéket egy, a telep mellett zajló óriási építkezés során elvágtak.

PROGRAMADATOK

IDŐTARTAM

2024

TÁMOGATÓK

Magán adományozók

PARTNEREK

Maji Na Ufanisi, MOWASSCO – Mombasa Városi Vízművek

KÖLTSÉGVETÉS

7 500 000 Ft

CÉLJAINK

A közvetlenül 2600 embernek szolgáltatást nyújtó létesítmény az intenzív igénybevétel következtében mára igen leromlott állapotú, így nem tudja teljes mértékben kiszolgálni a helyi közösséget. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ezért, helyi partnerével a Maji Na Ufanisi-vel komplex rehabilitációs projektet kíván megvalósítani, aminek keretében pótlásra kerül az átvágott föld alatti vízvezeték, és a központ egyéb infrastrukturális elemei.

HOGYAN SEGÍTÜNK

A központ renoválása során kicseréljük az átvágott vízvezetéket, kicseréljük a víztartályokat, kőműves munkálatokat valósítunk meg, kicseréljük, illetve felújítjuk a nyílászárókat, felújítjuk az elektronikai hálózatot, kívül-belül lefestjük az épületet. Így a helyiek ismét igénybe vehetik az összesen 6 WC-t, 6 zuhanyzót és tiszta ivóvíz vásárlását lehetővé tevő létesítményt.

A projekt közösségi adományokból valósul meg. ha Ön is hozzájárulna munkánkhoz, ezt a következő linken keresztül teheti meg: https://adomanyozz.hu/gyujtes/tisztaforrasbol

GALÉRIA

A program képekben

© 2024 Minden jog fenntartva! Magyar Máltai Szeretetszolgálat Az Év Honlapja Minőségi Díj 2021Az oldalt pro bono készítetteAz honlapon közölt tartalmak, képi és írásos elemek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és azok készítőinek szellemi termékei és tulajdonát képezik. Átvetelük, újra közlésük, további felhasználásuk egyéb célokra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzetes engedélye, hozzájárulása nélkül etikátlan és nem megengedett. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló törvényben foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül. A 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat külföldről támogatott szervezetnek minősül.